Smo majhno družinsko podjetje z velikimi cilji …

zerowaste products dantesmile

Dantesmile je prva linija izdelkov za dom brez odpadkov in naravnih izdelkov v Sloveniji. Posvečena je mojemu sinu Danteju in vsem sinovom in hčeram našega PLANETA.

Za ime “Dantesmile” smo se odločili, ker želimo, da so vsi naši otroci NASMEJANI, SREČNI in da bo tako ostalo, tudi ko odrastejo!

Moja prednostna naloga je moj sin. Resnično želim, da bo radosten in nasmejan tudi v svojih starejših letih. Prihodnost naših otrok je v naših rokah. Bodimo odgovorni in odprti za pozitivne spremembe. Tako bo SVET varen, prijazen za naše otroke in za vsa živa bitja. Samo eno mati Zemljo imamo …

Kako smo izbrali oz. izbiramo naše izdelke?

Iskali smo podatke, katere vrste plastičnih izdelkov in izdelkov za enkratno uporabo morje največkrat naplavlja na naše obale ter kateri najbolj množično plavajo v naših oceanih. Izbrali smo izdelke, ki lahko resnično vplivajo na lepši jutri. Ljudi želimo prebuditi in seznanjati z ALTERNATIVAMI za plastične izdelke za enkratno uporabo. Čas je za spremembe …

 

 

Jasmina Avbar, Owner and Creator of the Dantesmile

Jasmina Avbar
Lastnica in ustvarjalka

Sem Jasmina, za prijatelje Jazzy, in sem mati enega otroka, enega psa in ene mačke. 😀 Svojo ekološko pot sem začela leta 2011. Ustanovila sem podjetje Herbas, Jasmina Avbar, s. p. Bili smo med prvimi v Sloveniji, ki smo ponujali izredno kakovostno ekološko certificirano nego kože, dostopno vsem. Leta so minevala, postala sem mama, začutila, da to kar počnem, ni dovolj. Poleg tega sem opažala, da imam v gospodinjstvu vedno več odpadkov in da z vsakega sprehoda po gozdu, travniku, plaži ali parku prinesem večjo vrečo smeti. Začela sem razmišljati predvsem o vseh izdelkih za enkratno uporabo, kot so plenice, higienski vložki, slamice ter vsi ostali izdelki za enkratno uporabo, ki sem jih takrat uporabljala tudi sama. Sin je imel sicer naravne in biološko razgradljive plenice, a vseeno … Mislila sem, da to ni dovolj, zato sem začela tuhtati dalje (večinoma pod tušem)!! ? Ker so bile prhe zelo kratke, saj želim ohranjati vodo, nisem imela druge izbire, kot to, da svojo linijo zgradim v čim krajšem času. In rodila se je PRVA SLOVENSKA ZEROWASTE LINIJA DANTESMILE.?